Friday, May 23, 2008

Pemprosesan Minyak Kelapa Dara

Minyak Kelapa Dara BIO-ASLI dihasilkan secara organik melalui proses pementasi semulajadi dengan tidak menggunakan haba bagi memastikan struktur lemak / fatty asid yang kaya dengan "lauric acid" tidak rosak seperti standard yang ditetapkan.

Bagi menjamin kualiti struktur MCF dan antioksidan dalam VCO tidak berubah serta hilang syarikat bio-asli Desaku telah menggunakan teknik khas hasil dari penggabungan, pengubahsuaian dan idea ciptaan mereka sendiri dalam proses penghasilan VCO. Oleh itu, proses penghasilan VCO Bio-Asli tidak menggunakan enzim (merosakan ikatan lipoprotein), pemanasan berperingkat (menghilangkan antioksidan) dan pemangkin asid (menguraikan ikatan MCF). Manakala proses pegasingan air dalam minyak tidak menggunakan mesin pemanasan berperingkat yang mana proses ini akan menghilangkan antioksidan. Bio-Asli dihasilkan dengan teknik 100% permentasi (tiada pemanasan, tiada pemangkin kimia dan tiada enzim pemangkin)Manakala proses pengasingan air mengunakan teknik graviti & hidrodinamik dirawat sehingga 0.1 mikron yang dijamin bebas dari segala kotoran.

0 comments:

Most View Video:Guru Parah,Pelajar Cedera Disimbah Asid